Een van de spannendste keuzes in mijn leven

De meesten van mijn lezers weten wel dat ik al een tijd in een brillenwinkel werkte. Ik wist wel dat dit niet het werk was dat ik nog jaren wilde doen, maar ik vond het moeilijk om te beslissen wat ik dan wél wilde gaan doen. Dus ik bleef maar gewoon doorgaan met wat ik deed, ondanks dat ik het niet leuk meer vond. Maar uiteindelijk gebeurde er iets op het werk waardoor ik in een situatie terecht kwam dat ik echt moest gaan nadenken of ik hier nog wel mee verder wilde.

Ik besloot te gaan solliciteren. Dat is nog best lastig als je niet goed weet wat je wilt. Dus daarom ben ik een paar keer bij een loopbaancoach geweest. Dat was erg nuttig en fijn. Ondertussen ging het op het werk echt niet lekker meer en kwam de vraag naar boven of ik nog wel langer loyaal wilde zijn aan mijn werkgever. Al snel bleek dat dit niet het geval was. Maar wat wilde ik dan wel?

Ik heb lang nagedacht en veel overlegd met B. en uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt; ik ging ontslag nemen zonder dat ik een nieuwe baan had. Dit is natuurlijk niet iets wat je zo maar doet en ook niet iets wat voor mij normaal is. Ontslag nemen? Prima, maar zorg eerst maar eens dat je een andere baan hebt. Maar deze route zou ik nu dus niet gaan nemen. Kortom, het was megaspannend.

En toen was een maand geleden opeens mijn laatste werkdag! Dat was vreemd, maar ook een opluchting. Gelukkig heb ik met behulp van mijn coach en mensen om me heen kunnen beslissen wat ik ga doen. Dus de afgelopen maand heb ik gewerkt aan het opzetten van mijn eigen tekstbureau!

Schrijven heeft altijd al deel uitgemaakt van mijn leven. Ik houd van taal en grammatica en voor mezelf werken heeft me altijd heerlijk geleken. Dit komt allemaal mooi samen in het beroep van zelfstandig tekstschrijver. En nu is het dan zo ver! In januari ga ik me als ZZP’er inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

Ik zou het supertof vinden als jullie een kijkje willen nemen op mijn site: Mevrouw Alfabet. En vooral: zegt het voort! Ken je iemand die iets nodig heeft qua tekst of tekstcorrectie? Of heb je zelf iets nodig? Zou je dan aan mij willen denken? Je krijgt er goede teksten en eeuwige liefde voor terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *