Hoe de flirtpoging een relatie werd

Uit verschillende hoeken kwamen verzoekjes om een nieuwe blog. En jullie waren met name nieuwsgierig naar de afloop van mijn flirtavontuur (lees hier deel 1 en deel 2). En ja, ik weet het. Ik heb jullie, mijn trouwe lezers, weer veel te lang verwaarloosd. Dus daarom even een update over mijn relatiestatus.

De titel geeft het al weg hè? Ik heb jullie onder andere een beetje verwaarloosd omdat ik inmiddels een relatie heb. Of, om met de woorden van mijn vader te spreken: dikke verkering. En ja, het is inderdaad die ene van die flirtpoging. Hoe leuk is dat? Het kan dus toch nog op de ouderwetse, internetloze manier. Dat je gewoon iemand tegenkomt en dat beide partijen het wel zien zitten en een afspraakje maken.

Hoewel… eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het niet helemáál internetloos ging. Mijn blog speelde namelijk een centrale rol in dit verhaal. Mijn nieuwe liefje is een beetje een computernerd. (Beetje? Sorry, ik bedoelde ‘heel erg’.) En dat betekent dat hij over het algemeen nogal goed let op wat er allemaal te zien is op een computerscherm. Als ik een bril bestel voor een klant, kan de klant meelezen met wat ik aan het doen ben. Dus toen ik tijdens onze eerste ontmoeting zijn bril voor hem bestelde,  zag hij mijn naam in beeld. En met deze info ging hij thuis even aan de slag. Zo had hij natuurlijk al snel mijn blogje gevonden. Maar, vertelde hij me later, hij las mijn stukjes niet. Hij had slechts vluchtig gekeken wat er zoal op stond, omdat hij het niet eerlijk vond dat hij dingen over mij wist en ik niet over hem (awww… lief).

Hij hield mijn blogje een beetje in de gaten. Af en toe keek hij even of er al wat nieuws was. En toen kwam, ongeveer zes weken later, opeens de bewuste blog online over zíjn flirtpoging. Hoe raar is dat, dat je opeens een stukje over jezelf leest op iemands blog zonder dat je elkaar eigenlijk kent. Dat gaf voor hem de doorslag om tóch weer terug te komen. Dat was hij al van plan, maar nu besloot hij om dat zo snel mogelijk te doen. In mijn tweede blog over het flirtverhaal, lees je hoe dat ging en hoe toevallig ik het vond dat hij juist díe week terug naar de winkel kwam. Nou, dat was dus helemaal niet toevallig, want door die eerste blog te posten, had ik hem juist zelf dat zetje gegeven om weer langs te komen. En vervolgens kon hij dus zelf weer het verslag van dat moment teruglezen in deel twee van het flirtverhaal. Raar of niet dan.

Toen wij aan het daten waren, vroeg mijn moeder: “weet hij wel dat je een blog hebt en dat je over hem schrijft?”.
En naïef als ik was, zei ik: “nee, dat heb ik nog niet gezegd. Dat komt nog wel een keer.”
“Maar misschien heeft hij het zelf wel al gevonden. Hij is toch goed met computers?”
“Ja, dat zou kunnen. Maar om mijn blog te kunnen vinden, hoe je niet per se heel goed met computers te zijn hoor. Maar goed, dan had ‘ie het toch vast wel gezegd…?”

Nou, heus niet dus. Een tijdje later biechtte ik bij hem op dat ik een blog had en dat ik over hem geschreven had.
“Nou…” zei hij, “eigenlijk wist ik dat al.”
En toen kwam het hele verhaal, over hoe het voor hem gegaan was, eruit.

Kortom. Het is eigenlijk een beetje een gek verhaal. Maar ook leuk. En mooi. En stiekem ook wel romantisch.
En die dingen gelden ook voor hem. Hij is ook leuk. En mooi. En stiekem ook wel romantisch.

En nu zijn we een setje.

9 gedachten over “Hoe de flirtpoging een relatie werd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *