Hoe de mislukte flirtpoging een vervolg kreeg

Dit is het onwaarschijnlijke vervolg op mijn vorige blog waar je kunt lezen hoe ik op een heel genante manier een eind maakte aan een gewaagde flirtpoging. Ik had eigenlijk verwacht dat ik hem nooit meer zou zien. Maar zoals jullie in mijn vorige blog konden lezen, was ik er toch nog wel een beetje mee bezig in mijn hoofd. Wat als hij toch terug zou komen? Ga ik dan de kans aangrijpen? Of laat ik het gaan? De eerste optie had toch mijn voorkeur. Maar ja, zou ik dat durven…? Hij was er toen op een woensdag, vlak voor sluitingstijd, toen ik in m’n eentje aan het werk was in de winkel. En afgelopen woensdag dacht ik ‘het zou toch wel echt leuk zijn als hij weer langs zou komen’.

En om half zes had ik inderdaad nog een late klant die in het laatste half uurtje voor sluitingstijd nog twee brillen wilde kopen. Niet dé klant, maar wel een heel aardige meneer (ondanks dat hij zo laat was, want late klanten vind ik bij voorbaat vaak al irritant). We hadden de brillen uitgezocht en zaten aan tafel alles te regelen. Het verkoopgesprek verliep vlot en soepeltjes. Het was vijf voor zes, ik zat net de tweede bril af te tekenen (Aftekenen? Wat is dat nou weer? Meer uitleg vind je dus in mijn vorige blog.) toen er nog iemand binnen kwam. Ik keek op. Wie komt er nou nú nog binnen?

Crap.

Het is hem.

Ik groet hem en richt me direct weer op de bril die ik in m’n handen heb. Even ben ik helemaal de kluts kwijt. Hoe kan het nou dat ik nét vandaag bedacht dat het leuk zou zijn als hij weer langs zou komen, en dat hij er nu ook nog écht is? Wat moet ik straks zeggen? Waarom had ik deze bril ook alweer vast? Oh ja, aftekenen. Ik merk dat mijn handen een beetje trillen. Ik probeer het praatje met mijn klant op gang te houden, maar dat lukt me niet echt meer. Volgens mij heeft hij wel door dat er opeens iets veranderd is aan de situatie, maar ik doe mijn best om me zo normaal mogelijk te gedragen. Stiekem werp ik af en toe een blik richting Flirtklant. Gelukkig ziet ‘ie het niet. Denk ik.

Ondertussen zegt mijn klant tegen mij: “je mag hem wel even tussendoor helpen anders.” Hij gebaart naar Flirtklant.
“Och, dit duurt niet zo lang meer hoor,” zeg ik. Ik ben in de verste verte niet van plan om hem even tussendoor te helpen, want als ik het flirtfiasco wil herstellen, hoef ik daar geen pottenkijkers bij. Dus ik help mijn klant verder en doe alsof mijn neus bloedt, wat uiteraard compleet mislukt.

Het verkoopgesprek met mijn klant komt ten einde. Ik bedank hem, en hij verlaat de winkel.

Shit. Nu moet ik Flirtklant gaan helpen.

Oké.
Adem in.
Adem uit.
Go for it.

“Hoi. Wat kan ik voor je doen?”
Hij vertelt dat zijn bril niet zo lekker zit. Nu moet ik dichterbij komen en achter zijn oren gaan kijken wat er mankeert aan de bril. Ik probeer zo normaal mogelijk te doen en merk dat hij dat ook probeert, waardoor het eigenlijk dus toch een beetje ongemakkelijk is. Ik loop naar de werkbank om de bril bij te stellen. Hij praat een beetje over zijn brillen en ik praat mee. We zijn allebei heel vakkundig het flirtfiasco aan het ontwijken. Ondertussen past hij de bril weer. Hij zit nog steeds niet helemaal oké.

Terwijl ik weer bij de werkbank sta, bedenk ik me dat dit op drie manieren verder kan gaan. Of hij begint erover en we kijken wat er dan gebeurt. Of ik begin erover en we kijken wat er dan gebeurt. Of we zijn allebei te schijterig om erover te beginnen en hij verlaat de winkel zonder dat we iets bereikt hebben. En ik wil niet dat dat laatste gaat gebeuren. Want het lijkt stiekem ook wel een beetje alsof dit zo moest zijn.

Dus ik trek de stoute schoenen aan. Terwijl ik aan de bril aan het buigen ben, zeg ik “je had me wel aardig van mijn stuk gebracht bij je vorige bezoekje.”
Hij lacht. “Ja, en ik stond ook wel een beetje met mijn bek vol tanden na jouw opmerking.”

Nu het benoemd is, wordt de situatie opeens meer ontspannen. We praten over hoe we het eigenlijk allebei een beetje een gekke situatie vonden en hoe we het ervaren hadden. Mijn zenuwen verdwijnen een beetje. Hij vertelt dat hij een week voordat hij zijn brillen bij mij ophaalde, ook al naar de winkel was gekomen. Maar toen was ik er niet. Dus toen had hij rechtsomkeert gemaakt om het een week later weer te proberen.  Toen was ik er dus wel en plaatste hij uiteindelijk zijn flirtopmerking. En hij stond eigenlijk versteld van zichzelf, want hij doet dat soort dingen nooit.

Wow. Hij is speciaal een week later teruggekomen voor mij. En nu is hij er weer. Blijkbaar vindt ‘ie me echt leuk. Dat is raar zeg.

Maar goed, ik heb de indruk dat hij eigenlijk het idee heeft dat zijn kans wel verkeken is. Dus ik zeg: “maar nu heb je een tweede kans.”
Hij kijkt me verrast aan. “Echt?”
Ik knik.
Hij herpakt zich. “Oké. Sta je ervoor open om een keer wat leuks te doen samen?”
“Daar sta ik wel voor open ja.”
“Oké, leuk!”

Terwijl ik de laatste hand leg aan zijn bril, schrijft hij zijn telefoonnummer voor me op. En we stellen ons aan elkaar voor. Want dat hadden we nog niet eens gedaan.

“Ik hoop van je te horen,” zegt hij. “En als je toch nog ‘nee’ wilt zeggen, dan mag dat natuurlijk ook.”

Best lief dat hij dat erbij zegt.

Hij verlaat de winkel. In een complete staat van verwarring sluit ik de boel af.

Die avond appte ik hem. Afgelopen vrijdag was onze date. En die vonden we allebei erg gezellig! En dat ga ik natuurlijk heus niet allemaal uit de doeken doen hier. Dat snappen jullie zelf ook wel. Maar toen na het schrijven van die eerste blog, dit opeens gebeurde, voelde ik me toch wel een beetje verplicht om het vervolg ook even te delen met julie. En een tweede date? Die gaat er wel komen.

Lees hier het vervolg!

4 gedachten over “Hoe de mislukte flirtpoging een vervolg kreeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *