Verhuizen – deel 3

verhuizen

Weer een blog over verhuizen? Yep. Ik ben pas verhuisd. En ik heb mijn blog onlangs ook verhuisd. En toch zit er nu alweer een nieuwe verhuizing aan te komen.

In mijn vorige verhuisverhaal, over mijn verhuizing naar Coevorden, heb al kort iets verteld over de problemen die er toen bij kwamen kijken. Hierbij ging het vooral over problemen wat betreft het onderhoud aan mijn appartementje. Dit onderhoud zou al gedaan worden voordat ik hier kwam wonen. Dat was mij tenminste toegezegd en op basis daarvan tekende ik het huurcontract. Maar de verhuurder kwam die beloftes niet na. Ondertussen zijn we acht maanden verder en zijn de problemen nog steeds niet opgelost. Omdat de verhuurder niet meewerkt, raadde de rechtsbijstandsmevrouw me aan om de huurcommissie in te schakelen in de hoop een huurverlaging te kunnen krijgen. Dus dat deed ik. De huurcommissie komt volgende week de situatie bekijken. En mijn huurbaas reageerde hier heel volwassen op, door de huur dan maar op te zeggen.

Dus in augustus moet ik mijn appartement verlaten. Nou wilde ik toch al graag weg vanwege al dit gedoe, maar ik was liever verhuisd op een moment dat het mij uitkomt. Het is maar de vraag of ik voor augustus iets kan vinden wat ik leuk vind. Aangezien ik in augustus echt weg moet zijn, kan ik dus niet al te kritisch zijn, want het aanbod in Coevorden is nou ook weer niet heel groot. Ik heb wel al iets op het oog, maar dat is allemaal nog onzeker.

Nu moet ik dus voor de tweede keer binnen een jaar verhuizen. Wat een gedoe. Ik zie er nu al weer tegenop om alles weer in te pakken en te verslepen. En het komt allemaal vast wel weer goed. Maar toch. Het is weer zo veel werk. En de vorige keer viel mijn verhuizing net mooi in mijn zomervakantie. Maar dat is nu jammer genoeg niet zo. Dus de timing is gewoon niet zo goed.

Maar aan de andere kant ben ik straks wel van het hele gezeur af. En dan kan ik een nieuw huisje weer mooi opnieuw inrichten. Dat is toch ook wel weer leuk. Hopelijk kan ik er langer wonen dan waar ik nu zit, dus dan is het misschien ook wel leuk om bijvoorbeeld een muur een leuk kleurtje te geven.

Maar goed. Ik kijk er vooral naar uit om in een huisje te wonen dat wél waterdicht is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *