Update

Na mijn blog weer eens flink verwaarloosd te hebben, leek het me hoog tijd om weer even een berichtje te schrijven. Wat gebeurde er zoal de afgelopen weken?

 • Het grootste nieuws is dat Grote Zus weer zwanger is! Weer een baby om dingen voor te haken en te breien! Nog even afwachten of het een jongen of een meisje wordt.
 • Het lekt nog steeds in mijn huis. Er is een bouwvakker geweest die maar liefst 1 dag aan het werk is geweest, waarna ik hem nu al een week of drie niet meer gezien heb. Gelukkig helpt rechtsbijstand me met de hele situatie.
 • Ik ontdekte dat het niet leuk is als je een pak couscous koopt, waarvan je thuis pas merkt dat er een gat in zit, en er bij het uitpakken van de boodschappen, overal couscous naartoe stroomt.
 • Ik ontdekte ook dat de tijd heel snel gaat. Het is verdorie alweer bijna kerst.
 • Ik heb geen kerstboom opgezet, maar heb wel lekker veel lampjes opgehangen. Bovendien heb ik uitzicht op de kerstboom die in Coevorden op de markt staat, dus waarom dan zelf nog een neerzetten?
 • De wc doet het nog steeds goed.
 • Ik liet mijn telefoon vallen waardoor het scherm stuk was. Gelukkig werd alles vergoed door mijn inboedelverzekering.
 • Zoals ik in mijn plog zei, had ik het plan om mijn haar weer te laten groeien. Totdat ik besefte dat kort haar me gewoon veel beter staat dan lang haar. Kort haar = hip, fris, sprekend en anders dan anders. Lang haar = sloom, lijzig en bijna alle vrouwen hebben  het. Dus om mezelf bij voorbaat een hoop haargroei-ellende te besparen, heb ik het weer af laten knippen. Mijn nieuwe collega’s vonden het denk ik niet leuk. Ze kenden me alleen met mijn halflange lelijke uitgroeikapsel en ze reageerden vrijwel allemaal hetzelfde.
  Collega’s: “Goh, je hebt je haar afgeknipt…”
  Ik: “Ja.”
  Collega’s: “Oh, handig, zo kort.”
  Ik: “………”
  Oftewel, ze zeiden heel specifiek níet dat ze het leuk vonden, maar probeerden wel diplomatiek te zijn. Ik zag het maar als een goede oefening voor mezelf om er schijt aan te hebben, omdat ik het zelf wél leuk vind. Even voor de duidelijkheid: kort haar is niet ‘handig’. Het is gewoon leuk. Dus.
 • Ik ontdekte Jessica Jones op Netflix en keek het hele seizoen binnen een week.
 • Ik ontdekte het vierde seizoen van Suits op Netflix en keek alles binnen een week.
 • Na wat gedoe met KPN heb ik nu het HBO-pakket en kan ik on demand Game of Thrones kijken. Na alle mega-enthousiaste reacties van alle mega-enthousiaste fans, waren mijn verwachtingen hooggespannen. Het is op zich wel leuk, maar ik vind het niet geweldig. Gaan de fans me nu lynchen?
 • Ik kijk dus veel series. Dat komt met name doordat ik het tv-aanbod niet zo best vind. En het is gewoon leuk. Netflix aan, kopje thee erbij, breiwerk op schoot. (Shit. Wat ben ik saai en burgerlijk zeg. Zo vind ik nooit een nieuwe vriend. Als er al mannen in mijn leven waren, dan was dit dé manier om ze af te schrikken denk ik. En nee, ik ben niet wanhopig op zoek hoor. Ik ben eigenlijk überhaupt niet aan het zoeken. Maar dat komt nu vast niet meer geloofwaardig over.)
 • Ik ontdekte dat 24kitchen wél erg leuk is om naar te kijken. Jamie Oliver en Rudolph zijn mijn favorieten.
 • Ik ontdekte dat dadels met pindakaas heul erg lekker zijn.
 • Ik had een feestje met mijn oude collega’s. Was leuk.
 • Komend weekend naar een concert van een Pink Floyd-coverband. Wordt vast ook leuk. (Voor de oplettende lezer die denkt dat ik daar dan misschien wel een man kan scoren: ik ga met m’n ouders, dus die kans is vrijwel nihil. Ja, op stap met je ouders is vast niet hip, maar ik vind het leuk. En in mijn omgeving iemand van mijn leeftijd vinden die Pink Floyd leuk vindt, is best wel onmogelijk. Mochten er liefhebbers zijn, laat je dan horen.)
 • Ik heb voor het eerst gebreid met een rondbreinaald. Het beviel goed. Mijn volgende project gaat worden dat ik twee sokken tegelijk ga proberen te breien op één rondbreinaald. Iets wat me al een tijdje fascineert. De niet-breiers hebben nu geen flauw idee waar ik het over heb, maar ik vind het zelf helemaal leuk.
 • Het was erg druk op het werk de laatste weken. Op zich wel goed, want dan zijn de dagen wat sneller om. Dat is wel prettig als je toch al van weekend naar weekend leeft. Gelukkig ben ik met kerst en oud en nieuw twee weken vrij. Hoezee!

Tot zover deze update. Hopelijk duurt het niet weer anderhalve maand tot de volgende blog. Ik zal mijn best doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *