Tag: random personal questions

Tag personal questions

Vragenlijstjes zijn zo handig voor op je blog voor als je even geen schrijfinspiratie hebt. Dus hier volgt weer een lijst met persoonlijke info die verre van interessant of nuttig is voor jullie.

1. Heb je meerdere voornamen?
Nee. Lekker makkelijk.

2. Wat was je favoriete vak op school?
Grieks. Ik heb eigenlijk nog steeds spijt dat ik geen Grieks en Latijn ben gaan studeren…

3. Wat is je favoriete drankje?
Thee. Saai hè? Ik drink nauwelijks frisdrank en vrijwel nooit alcohol.

4. Wat is op het moment je favoriete liedje?
Ik denk Little Bird van Eels. Maar dat kan morgen weer anders zijn.

5. Hoe zou je je kinderen noemen?
Ha! Geen idee. Ik ben niet zo’n kindermens. En als ik het wel wist, zou ik het niet zeggen denk ik.

6. Doe je aan sport?
Ja, met enige tegenzin doe ik aan hardlopen. Eigenlijk vind ik het wel leuk, maar eigenlijk heb ik ook heel vaak tegenzin. Het is een soort haat-liefdeverhouding denk ik. Daardoor kom ik nooit echt verder dan een half uur, tot hooguit drie kwartier in een rustig tempo hardlopen. Ik ben niet fanatiek genoeg om er meer van te maken.

7. Wat is je favoriete boek?
Dit is een onmogelijke vraag. Er is veel te veel keus!

Ik doe gewoon eigenwijs en noem een paar favoriete auteurs: Karen Slaughter, Raymond E. Feist, Brian Freeman, Tess Gerritsen, Kim Harrison. Als je ze kent, of ze even opzoekt, dan kom je erachter dat ik hou van bloedstollende thrillers en van fantasy.

8. Wat is je favoriete kleur?
Rood! Maar omdat ik vind dat dat op een blog nogal heftig overkomt, heb ik de kleuren wat rustiger gehouden.

9. Wat is je favoriete dier?
Weer een onmogelijke keus. Er zijn te veel leuke dieren! Zoals sowieso alle vogels, in het bijzonder uilen en parkieten. Maar ook konijnen, helemaal als ze hangoren hebben. En pinguïns. En katten, maar daar ben ik allergisch voor helaas.

10. Wat is je favoriete parfum?
Hm. Geen idee.

11. Wat is je favoriete vakantie?
De zomervakantie natuurlijk. Maar ik ga eigenlijk nooit weg. De beste vakantie was toch wel die in Rome, met m’n ouders en zus.

12. Heb je je school afgemaakt?
Ja, natuurlijk. School niet afmaken bestaat niet in mijn wereld, haha! Ik heb een diploma van de middelbare school en een universitair diploma.

13. Ben je het land wel eens uit geweest?
Jawel. Maar niet vaak. Ik ben twee keer in Rome geweest, één keer een nachtje in Brussel en één keer twee nachtjes in Brugge. En ik kom wel eens in Duitsland tijdens een motorritje.

14. Spreek je andere talen?
Ik spreek Engels. Niet supergoed, maar goed genoeg. Het lijkt me fantastisch om een taal vloeiend te kunnen spreken. Duits ligt het meest voor de hand, want ik woon vlakbij de grens. Maar is vind het geen mooie taal en mijn Duits is belabberd. Het eerste wat ik zeg tegen een Duitser die met mij wil communiceren, is “mein Deutsch ist nicht so gut”. Waarop ze me meewarig aankijken om mijn verschrikkelijke uitspraak. Frans vind ik prachtig, maar ik kom nooit in Frankrijk. En het is toch best wel moeilijk vind ik. Vloeiend Engels leren spreken is dus het beste haalbaar denk ik, maar er zijn al zo veel mensen die goed Engels spreken. Hij lijkt me juist leuk om een taal te spreken die niet zo voor de hand ligt. Ik heb op de universiteit een poging gedaan om Arabisch te leren. Ik was wel redelijk op weg, maar ik deed het erbij, buiten mijn vakkenpakket om, dus ik had er de tijd gewoon niet voor. En daarom vond ik het gewoon veel te moeilijk. Dat ik het opgegeven heb, vind ik nog steeds zonde.

15. Heb je broers en/of zussen?
Ja, ik heb een zus! Jeej! Lees hier waarom dat zo gaaf is!

16. Wat is je favoriete winkel?
Tjonge, wat een vraag. Geen idee. De supermarkt? Want ik hou ontzettend van eten, haha! Ik vind De Tuinen ook heel leuk, met allemaal fijne, natuurlijke en luxe verzorgingsproducten enzo. Qua kleding weet ik het niet eigenlijk. Wat dat betreft heb ik denk ik geen favoriet.

17. Wat is je favoriete restaurant?
Ook geen flauw idee. Wat ik al zei, ik hou heel erg van eten. Dus ik vind het eigenlijk al gauw goed. Pannenkoeken, sushi, Italiaans, Grieks, gewoon Nederlands, allemaal lekker! Zolang het maar geen McDonalds is.

18. Vond je school leuk?
Ja en nee. Ik hou van leren. Ik deed altijd mijn best, had altijd mijn huiswerk af, haalde goede cijfers. Dat vond ik leuk. De sfeer op school vond ik niet leuk. Ik ging absoluut niet met plezier heen. De universiteit was gezelliger, hoewel ik daar juist minder mijn best deed dan op de middelbare school. Ik was lang niet zo goed als de andere studenten. Aan het eind moest ik mezelf ook echt ontzetten pushen om het af te maken. Maar zoals ik eerder al zei, het niet afmaken was in mijn beleving absoluut geen optie.

19. Wie zijn je favoriete YouTubers?
Eum….? Geen idee? Ik luister alleen muziek op YouTube, verder niet. Ik volg er geen personen met vlogs ofzo.

20. Wat is je favoriete film?
Oef… weer zo’n moeilijke vraag. De Lord of the Rings-trilogie blijft wel een all time favorite. Die films heb ik al zó vaak gezien! Verder weet ik het niet. Er zijn veel films die ik steeds weer kan kijken, zonder dat ik het saai vind. Maar ik kan ook niet zeggen dat er één specifieke film écht uit springt.

21. Wat is je favoriete serie?
Argh! Te. Veel. Keus.
Sowieso Castle. Dat vind ik altijd weer superleuk, -grappig en -spannend. Maar ook Friends blijf ik fantastisch vinden, ondanks dat het al oud is en ik de hele serie al iets van 10 keer gezien heb. En House vind ik leuk. En The Blacklist is megaspannend! En Once Upon a Time, The Mentalist, The Big Bang Theory, Suits. Ik ben vast nog wel iets vergeten.
Kortom, ik ben meer van de series dan van de films.

22. Heb je een PC of een laptop?
Een laptop. En ik vind het heerlijk. Lekker op de bank met de laptop op schoot en ondertussen ook nog tv kijken. Thee erbij en een reep Tony’s Chocolonely met karamel en zeezout, en het leven is compleet.

23. Wat voor telefoon heb je?
Een Samsung Galaxy A5. Superinteressante info of niet dan.

24. Hoe lang ben je?
Iets van 1.75 m. Kan 1 of 2 centimeter meer zijn.

25. Verzamel je iets?
Nee. Of hoewel… ik verzamel garens waar ik allemaal leuke dingen van wil haken en breien. Om ze vervolgens veel te lang te laten liggen voor ik er iets mee doe, omdat ik al te veel projecten heb. En ondertussen koop ik dan weer andere garens. En dan begin ik weer aan iets nieuws, waardoor ik 9 verschillende projecten heb liggen. En ondertussen koop ik nóg meer garens. Kortom, ik denk wel dat dat een soort verzameling genoemd kan worden.

Nou, dat was het weer. Een lading aan nutteloze info.
Heb jij nog nutteloze info over jezelf die je wilt delen?

 

2 gedachten over “Tag: random personal questions

 • 27 oktober 2015 om 15:47
  Permalink

  We hebben aardig wat dingen gemeen, wat leuk om te lezen!
  Mijn favoriete boek varieert ook, evenals favoriete muziek. Een tv (en film)kijker ben ik niet. Wel verzamel ik allemaal mooie bollen wol om van alles van te maken. Komt ook niets van. Als mijn boek klaar is toch maar eens verandering in brengen.
  Groetjes Kakel

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *