DIY: je keuken versieren met plakplastic

Het keukenblokje in mijn nieuwe huis was saai. Heel saai, zoals je ziet op onderstaande foto’s. De ene foto is nogal wazig, maar vergeef me, ik ben geen goede fotograaf. Het gaat erom dat jullie een idee hebben van het standaard witte keukenblok dat in elke studentenkamer en elk appartement zat waar ik tot nu toe gewoond heb. Saaiheid. Daarom besloot ik: ik ga mijn keuken versieren met plakplastic.

Keukenkastjes met plakfolieKeukenkastjes met plakplasticJe ziet het. Saaiheid.
Ik had wel alvast tegelstickers gekocht om de boel wat op te fleuren.

Tegelstickers in de keuken
Lekker kneuterig en gezellig toch?

Maar tegelstickers waren niet genoeg. Ik wilde kleur! Bloemetjes! En mijn keuken is natuurlijk niet compleet zonder… stipjes! Dus kocht ik een lading plakplastic.

Zie hier het resultaat.

Versier je keuken met plakplastic

 

Versier je keuken met plakfolie

Ik vind het zelf erg tof geworden! Veel vrolijker!

Eén zo’n deurtje is breder dan een rol plakplastic. Dus ik moest er steeds een smalle strook naast plakken. Met de bloemetjespatronen was het wel vrij lastig om het een beetje kloppend te krijgen. Met de stippen en de ruitjes ging dat een stuk makkelijker.

Nou heb ik ook een heel lelijke stopcontactbalk (is dat een woord?) in de keuken. Aangezien ik toch bezig was, besloot ik om die ook gelijk te beplakken. Een kleine moeite, maar het maakt een wereld van verschil! (En ja, dat is mijn externe harde schijf. Ik had niet echt bedacht om goede voor en na foto’s te maken omdat ik nog niet bedacht had om het om m’n blog te zetten. Dus. Sorry.)

Voor:

Stopcontacten met plakplastic

Na:
(Ja, er ligt nog steeds rommel op de tafel. Jammer dan. Check ook de mooie tekening!)

Stopcontacten met plakfolie

Dus heb je een saaie keuken en verveel je je? Beplak de deurtjes! En je stopcontacten! En alles wat je verder nog kan beplakken! Instant vrolijkheid en gezelligheid! En het is geschikt voor een krap budget. Ja, sommige soorten plakplastic zijn wat duurder, maar je hebt ook spotgoedkope varianten. En ook al heb je de duurdere soort, alsnog is je keuken versieren met plakplastic een stuk goedkoper dan nieuwe keukendeurtjes of zelfs een hele nieuwe keuken. En het is ook een stuk makkelijker dan je keukendeurtjes schilderen.

Tot zover de metamorfose van de keuken. Als ik de rest van mijn huis eindelijk een keer netjes en op orde heb (dus dat duurt nog wel even), zal ik jullie daar ook wat foto’s van laten zien.

6 gedachten over “DIY: je keuken versieren met plakplastic

 • 18 oktober 2015 om 11:07
  Permalink

  Zo leuk!! Ziet er echt super uit, wat een verandering. Ik kijk opeens met hele andere ogen naar mijn keuken.. 😉

  Beantwoorden
 • 18 oktober 2015 om 20:03
  Permalink

  Ziet er bijzonder fleurig uit! Joris en ik zijn voorstander van frisse kleuren. De eigenaren van de woonwinkel noemt ons : de kleurtjesmensen 🙂
  De tekening is zeker bijzonder!
  lieve groet

  Beantwoorden
  • 18 oktober 2015 om 20:45
   Permalink

   Dank je Kakel! Leuk dat jullie ook zo van kleurtjes houden. Zo veel zelfs dat jullie al een bijnaam hebben! Haha!

   Beantwoorden
 • 20 oktober 2015 om 08:45
  Permalink

  Wat heb je dat leuk gedaan. Het ziet er echt mooi uit. Fleurig is denk ik het juiste woord.
  Ik heb het ooit ook gedaan. Krokodillen en kikkers op de tegels in de badkamer, ik plakte zelfs kleine ronde tegeltjes met I Ching figuren op de keukentegels en cartoons op wasmachine (Daffy Duck neemt duik in water…splash). Maar nu krijg ik een nieuwe keuken. Niks standaard. Zelf tegels kiezen van keuken, badkamer en toilet, zelf deurkleuren kastvormen kiezen. Een heel project en het meeste is gratis (de woningbouw krijgt vast subsidie). Tja, dan moeten alle versieringen weer weg 🙂

  Beantwoorden
  • 20 oktober 2015 om 11:14
   Permalink

   Dank je wel! Het was leuk om te doen!
   Maar een heel nieuwe keuken is natuurlijk nog mooier. Hopelijk wordt het helemaal naar je zin.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *