Verhuizen

Verhuizen naar Coevorden

Het gaat gebeuren.
Ik ga verhuizen.

Nog een week of vier, dan ga ik terug naar Coevorden. Mams heeft haar uiterste best gedaan om via haar grote netwerk een huurwoning voor me te vinden en dat is nog vrij vlot gelukt ook. Een appartement in het centrum. Lekker dichtbij alles. Net als nu.

Mijn gevoelens zijn gemengd. Ik kijk ernaar uit, omdat ik dan weer lekker dichtbij mijn familie woon. Dat lijkt me heerlijk. Gewoon weer lekker op de fiets bij ze langs, in plaats van een uur in de auto. Het wordt dan dus een stuk makkelijker als ik mijn ouders bijvoorbeeld eens ergens mee moet helpen. Of zij mij. (Het laatste komt eerlijk gezegd vaker voor dan het eerste.) Zo leuk om gewoon even een kopje thee met grote zus te kunnen drinken, die straks op een steenworp afstand woont. En om mijn nichtje te zien opgroeien. Even weer een nieuwe omgeving. Weer een nieuw huisje inrichten. Ik hou niet van verandering, maar misschien is dat juist wel heel goed nu.

Aan de andere kant zie ik er tegenop. Want: verandering. Alles wordt anders. Ik word voor het werk overgeplaatst. Dus ik krijg ook nog eens nieuwe collega’s. En zouden zij net zo geweldig zijn als mijn huidige collega’s? Dat kan haast niet. En ik zal Kampen missen. In Coevorden heb je toch minder. Qua winkels en qua sfeer. En Kampen is zo vertrouwd geworden. Het voelt rot om de stad en zijn inwoners en mijn lieve collega’s achter te laten. Nu moet ik ergens anders weer opnieuw beginnen. Proberen er een sociaal leven op te bouwen.

Wat zal ik de kronkelende IJssel gaan missen. Het park waar ik altijd mijn rondje hardloop. De lange, rechte wegen door de polder als ik naar mijn werk rij. De windmolens, de weidse uitzichten. De vrolijke ‘Amsterdamse’ manier van doen van de mensen in de Flevopolder. Maar het positieve is dat ik dat alles ga verruilen voor het mooie Drenthe. Met zijn mooie kronkelweggetjes en ook met weidse uitzichten. De wat stuggere manier van doen en het vertrouwde accent waar ik toch vast weer helemaal aan moet wennen. Drenthe, waar ik de eerste 18 jaar van mijn leven gewoond heb. De cirkel is wel mooi rond. Want in 2005 kwam ik in september in Kampen wonen. Nu ga ik, precies 10 jaar later, weer terug naar mijn geboortestad.

Bron afbeelding: http://www.oudestafkaarten.nl/1925-1940.htm

2 gedachten over “Verhuizen

 • 20 juli 2015 om 14:50
  Permalink

  Je stapt uit je comfortzone. Wie weet wat voor mooist het je gaat brengen… Niets is blijvend! Sterkte met de verhuizing.
  groetjes Kakel

  Beantwoorden
  • 2 augustus 2015 om 00:04
   Permalink

   Dank je! Het is een heel geregel. Maar hopelijk leidt het inderdaad tot wat beters. 🙂

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *