Liefde op het eerste gezicht

Mijn moeder en ik waren lekker door Kampen aan het struinen. Winkeltje in, winkeltje uit. Beetje kletsen. Gewoon. Gezellig. Niks aan de hand. Tot dat ene moment.

Dat moment dat ik hem zag.
Wauw…!

Ik stoot mijn moeder aan en wijs. “Kijk…!” Ik ben op slag verliefd. Mijn moeder kijkt op en volgt mijn blik. Het is een prachtige bloemetjesjurk. Een prachtige róde bloemetjesjurk. Hij hangt buiten, op een paspop, twee winkels verderop. We lopen erheen om hem van dichtbij te bewonderen. Hij is echt schitterend. Het is een vintagejurk. Wat gewoon een mooi woord is voor tweedehands, maar wat maakt het uit. Het winkeltje heeft nog meer vintagekleding, maar deze jurk is echt een topstuk.
Ik laat de stof verlangend door mijn handen glijden. Wat schitterend zeg. Hoe kan het dat hij nog niet verkocht is? Zou hij me passen? Ik kijk op het kaartje. Het is ongelofelijk, maar het is mijn maat. En hij is ook nog eens niet duur! Ik moét hem gewoon passen. De eigenaresse van de winkel haalt hem voor me van de paspop en ik trek hem aan. Als hij nou ook maar echt past. Straks valt hij klein uit. Maar het onwaarschijnlijke gebeurt. Hij past. Hij is perfect. Wat een geluk.

Laat de zomer maar komen!

Jurk

Jurk 2

2 gedachten over “Liefde op het eerste gezicht

  • 5 juli 2015 om 21:35
    Permalink

    Een paar weken geleden heb ik ook een zomerjurkje gescoord. Terwijl ik helemaal niet van jurken houd. Maar ze tochten zo lekker in de zomer 😉 Veel draagplezier!
    groetjes kakel

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *