Zoektermen

Zoeken

WordPress houdt bij met welke zoekwoorden mensen via zoekmachines bij mijn blog terecht komen. Op zich wel handig, want dan krijg je toch wat meer info over wat mensen leuk vinden. Altijd handig om inspiratie te krijgen voor nieuwe blogs. Helaas zijn heel veel zoektermen ‘onbekend’. Ze worden uit privacyoverwegingen niet zichtbaar gemaakt. Mijn fantasie slaat dan gelijk op hol. Wat voor vreemde zoektermen zouden dat zijn?

Gelukkig worden sommige zoektermen wel getoond. Het zijn er niet heel veel, maar ik kwam wel een paar grappige tegen:

Heeft iemand hinder van huilende kinderen in winkels
Om hier antwoord op te geven: ja, iemand heeft daar hinder van. Ik namelijk! Fijn om te weten dat meer mensen hier last van hebben. Of zou dit ingetypt zijn door een vader of moeder die wil weten of anderen het heel erg vinden als zijn of haar kind huilt in een winkel? Bij deze: ja, dat vinden anderen erg.

Verhaal over sexy collega
Het is wel duidelijk dat dit gerelateerd is aan hoe ik vriendlief ontmoette. Hoewel ik wel benieuwd ben welk verhaal de persoon in kwestie precies zocht.
In het kader van dit onderwerp kwamen ook nog de volgende zoektermen voorbij:
Vind mijn collega mij leuk
Uit eten met collega
Collega leuk vinden
Het komt er vermoedelijk op neer dat er meerdere mensen zijn die met het ‘probleem’ rondlopen dat ze hun collega leuk vinden of dat ze denken dat hun collega hen leuk vindt en dat ze hier advies bij nodig hebben. Hier kan ik over zeggen: aan mijn blog over vriendlief heb je dan he-le-maal niks. Het was een persoonlijk verhaal. Je zou eruit af kunnen leiden dat het prima is om iets met je collega te beginnen. Helaas is dat niet altijd zo, hoewel het in mijn geval toevallig goed uitpakte. Doe ermee wat je wilt.

Dromen over weer terug naar middelbare school
Hé! Ik ben niet de enige! Meer mensen hebben dit soort dromen. Ik wil bij deze nog even melden dat, sinds ik op mijn blog heb geschreven over mijn terugkerende droom over de middelbare school, ik deze droom nooit meer gehad heb! Echt wonderbaarlijk. Het was blijkbaar toch een soort catharsis om erover te schrijven.

Sta je tegen elkaar bij zoenen
Mensen komen via deze zoekterm natuurlijk terecht bij mijn vrij goed gelezen anti-zoenblog.
Om antwoord te geven op de vraag: ik denk dat het afhangt van de situatie. Als het gaat om de zogenaamde verjaardags-, nieuwjaars- of andere-feestelijke-gelegenheidszoen kan ik zeggen: nee, het lijkt me niet zo tactisch als je dan tegen elkaar staat. Gaat het om de meer intieme variant van zoenen, dan kan ik het zeker aanraden.

Helma schrijft
Dit is de meest gebruikte zoekterm waarmee mensen op mijn blog terecht komen. Leuk dat er toch nog enkele mensen zijn die speciaal mijn blog opzoeken en er niet bij toeval tegenaan lopen. Hoewel je het soms juist moet hebben van de toevalstreffers natuurlijk. Want die blijven hopelijk plakken.

Maar uiteindelijk komen de meeste mensen op mijn blog via Facebook en Twitter. Vooral Facebook. Dit komt doordat twee volgers nogal fanatiek bijna elk bericht dat ik plaats, op Facebook met hun vrienden delen. Daar profiteer ik dus flink van. 😉 Bedankt daarvoor!

 

 

 

6 gedachten over “Zoektermen

 • 26 april 2015 om 21:34
  Permalink

  Ik snap nog steeds niet hoe die zoekmachines werken. Bij honderden mogelijkheden voor “kolderdag” komen ze uitgerekend bij mij uit.
  Groetjes Kakel

  Beantwoorden
 • 30 april 2015 om 18:30
  Permalink

  Nou, mocht je meer over Plato willen weten (maar dat kan ik me nauwelijks voorstellen) dan vraag je maar gewoon hoor. Ik heb weinig geheimen. Ik heb geen idee hoe mensen bij mij komen. Facebook en Twitter daar begin ik niet aan. Dus de meeste mensen zullen wel via andere blogs bij me terechtkomen.
  Ik stoor me niet snel. Maar huilende kinderen die in de supermarkt sexy staan te zoenen lijken me heel erg.
  En o ja, Ik droom heel vaak over de middelbare school. Gek genoeg moet ik dan altijd examen doen en dat gaat meestal mis. Ja, dan is het fijn om wakker te worden en te weten dat je dat diploma lekker toch hebt. Ik droom ook vaak dat ik weer leiding geef op een kantoor. In mijn dromen gaat alles mis. Wat heb ik toch met dromen?

  Beantwoorden
  • 9 mei 2015 om 22:51
   Permalink

   Ik blijf me altijd verbazen over de rare dingen die soms in dromen voorbij komen.

   Beantwoorden
  • 9 mei 2015 om 22:55
   Permalink

   Bedankt voor je reactie. Ja, het is zeker leuk om te zien. Ik vind het wel jammer dat zo veel zoekwoorden verborgen blijven… 😉

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *