Goede voornemens

Goede voornemens

Nu verwachten jullie zeker een lijst van mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar? Nou, ik doe niet aan goede voornemens. Ik vind dat als je iets wilt veranderen, je het net zo goed op elk ander moment kan doen. Volgens mij zijn het juist de goede voornemens voor het nieuwe jaar, die het vaakst mislukken. Begin gewoon lekker op een andere dag. Wat maakt het uit. Als je maar gemotiveerd bent om echt iets te veranderen.
Ik snap het wel hoor, dat het nieuwe jaar een mooi moment is voor verandering. Het is symbolisch. Maar het is ook gewoon een beetje te cliché ofzo.

Iedereen wil altijd afvallen en gaan sporten. Lekker origineel. En twee weken later zitten ze weer zakken chips en repen chocola naar binnen te werken en is het proefabonnement voor de sportschool al weer vergeten. Begrijp me niet verkeerd, ik vind dat niet erg. Het is menselijk. Ik eet zelf ook erg graag chocola en chips (er ligt as we speak een zak chips voor me op tafel) en ik hou niet van sporten. En sommige mensen lukt het wel om voornemens vol te houden. En dat is mooi. Maar wat maakt het nou uit of je op 1 januari begint, of op 26 juni.

Bovendien heb ik altijd een beetje een hekel aan nieuwjaarsdag. Vorig jaar schreef ik er al over. Het had inderdaad een jaar kunnen zijn van nieuwe kansen, nieuwe ervaringen. Maar eigenlijk is er niks veranderd. En dat voelt veilig, maar ook vervelend. Op nieuwjaarsdag word ik daar weer aan herinnerd. En daar word ik niet blij van. Ik voel me dan vaak gewoon een beetje rot. Hoewel dat vandaag gelukkig erg mee lijkt te vallen. Maar goed, ik ben op deze dag helemaal niet gemotiveerd om goede voornemens vol te houden (chipje, anyone?). Nieuwjaarsdag is voor mij zo ongeveer het slechtste moment om mezelf een nieuwe gewoonte aan te meten.

Ik wacht meestal maar gewoon tot het 2 januari is. Dan begint het gewone leven weer, het gewone ritme. Het gewone leven waarin ik hopelijk toch wat nieuwe kansen voor mezelf kan creëren dit jaar.

Ik hoop dat dit jullie ook lukt.
De beste wensen voor jullie allemaal!

Eén gedachte over “Goede voornemens

  • 25 januari 2015 om 07:30
    Permalink

    Helemaal eens. Niets aan toe te voegen. Ik zeg wel eens tegen mijn vriendinneke dat ik blij ben als december om is. Dat accepteert ze, maar zelf vindt ze het een fijne maand. Nou, dat accepteer ik weer. En in januari hebben we geen goede voornemens maar gaan we gewoon door, kijken naar teletekst en zien dat de hele wereld dat doet. Als er al iets verandert, gaat het verrekte langzaam.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *