Baby’s

baby zus is zwangerGrote zus is zwanger.

Dat liet ze me weten door me een zwangerschapstest cadeau te geven.
“Ik heb een cadeautje voor je,” zei ze, met – achteraf bezien – een toch wel wat geniepig lachje.
“Oh leuk!” zei ik. Cadeautjes, groot of klein, zijn immers altijd leuk.
Grote zus pakte het cadeautje. Het was klein.
M’n moeder zat erbij en pakte haar telefoon.
“Wat doe je?” vroeg ik.
“Oh, ik ga het even filmen,” zei ze. “Vind ik leuk.”
“Oh, oké…” zei ik. Ik voelde op geen enkele manier nattigheid. Ik dacht: ‘het zal wel een heel flauw cadeautje zijn, en dat gaat m’n moeder filmen om later aan iedereen te laten zien hoe lollig het wel niet was’.
Het bleek een heel groot cadeau!
Ik was echt compleet overdonderd.
En ook heel blij. Wat een nieuws! Ik had het totaal niet zien aankomen.

Ze wordt voor het eerst moeder. Ik word voor het eerst tante. Mijn ouders worden voor het eerst opa en oma. We waren allemaal in de war en in de wolken. We zijn nu een paar weken verder en we hebben het inmiddels allemaal een beetje kunnen laten bezinken. Maar zodra er over de baby gepraat wordt, zie ik gelijk weer gezichten stralen en ogen oplichten, met name bij opa en oma.
Ik hou zelf eigenlijk niet zo van kinderen. Sommige kinderen zijn wel grappig, maar meestal vind ik ze een beetje raar, irritant en begrijp ik ze niet. Ik weet meestal gewoon niet zo goed wat ik met ze aan moet. Maar het kind van mijn zus, dat is natuurlijk geweldig, fantastisch, en megaspannend! Ik kijk er zelfs ontzettend naar uit! Wie had dat gedacht?
Samen naar de negenmaandenbeurs. Hoe cliché en kneuterig. Maar hoe leuk!
In mijn hoofd vormen zich allemaal projecten. Breiprojecten. Haakprojecten. Leuke kleertjes, dekentjes, knuffeltjes. Ik zou zo veel willen maken!
Helemaal nu ik gister hoorde dat ik een naaimachine krijg! Hoe leuk is dat! Ik heb nog nooit iets genaaid. Dus ik kan het helemaal niet. Maar hopelijk gaat dat goedkomen met wat onderwijs van mijn moeder en het internet.
Ik zie alle schattige babykleertjes al voor me!

2 gedachten over “Baby’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *