Ochtendmens

Ochtendmens worden avondmens zijn vroeg

Man. Wat zou ik graag een ochtendmens zijn.

Lekker vroeg opstaan. Fris en fruitig. Vol goede moed.
Dan zou ik eerst een rondje hardlopen. Daarna lekker in alle rust ontbijten en douchen. Ook zou ik alle tijd hebben om m’n lunch klaar te maken. Eventueel zou ik zelfs vast voorbereidingen kunnen treffen voor het avondeten! Verder zou ik deze tijd heel goed kunnen besteden door wat andere nuttige dingen te doen, zoals afwassen en de was opvouwen enzo. En dan zou ik op mijn dooie akkertje m’n haar en make-up kunnen doen en in alle rust naar het werk kunnen rijden.

Maar ik ben geen ochtendmens. Verre van. Ik lig het liefst tot een uur of half 12 te luieren in mijn walhalla van kussens, lakens en stipjesdekbedden. Maar dat gaat natuurlijk niet altijd.

Op werkdagen sta ik om half 8 op. Vreselijk. Een ander lacht me waarschijnlijk uit omdat ik half 8 vroeg vind. Nou, jammer dan. Ik heb altijd het gevoel dat ik in het holst van de nacht opsta.

Ik ben altijd weer pissig als ’s ochtends het moment van opstaan weer aanbreekt. Ik vervloek mijn wekker en mijn baan en denk altijd ‘was het maar weekend, zodat ik kon uitslapen’. Vervolgens blijf ik nog 9 minuten snoozen, en soms, als ik me baldadig voel, snooze ik daarna nog eens 9 minuten. Maar daarna moet ik toch echt uit bed. Douchen, lunch maken, ontbijten. Al die tijd m’n horloge in de gaten houdend, want ja, ik ben eigenlijk iets te laat opgestaan, dus gaat het wel goed met mijn ochtendschema? Een kopje thee kan er soms nog net vanaf. Want ja, die thee moet afkoelen, en dat past qua tijd dan dus eigenlijk net weer niet in Het Schema. Theedrinken duurt dus nét weer iets te lang, waardoor ik weer aan de late kant ben met het föhnen van m’n haar. Wat als gevolg heeft dat alles wat daarna komt, ook uitloopt – bye bye Schema. Want ik moet nog flossen en m’n tanden nog poetsen. En m’n make-up moet nog. En m’n haar moet in model. En met een beetje pech heb ik ook nog eens een bad hairday – wat ongeveer 6 dagen per week het geval is – waardoor ik altijd nét weer iets te lang gefrustreerd voor de spiegel sta om alle plukjes de goede kant op te leggen. Haarlak hier, haarlak daar. Kijken, keuren. Nog wat extra haarlak hier en daar. Want ja, het mag in de loop van de dag absoluut niet uit model raken natuurlijk.

Als dat allemaal klaar is, is het meestal al kwart voor negen. Het tijdstip waarop ik volgens Het Schema eigenlijk de deur uit wil. Maar ja, ik heb nog niet beslist hoe ik mijn werkkleding die dag ga dragen. Pantalon? Rok? Skinny? Jasje over m’n werkblouse? Of een extra shirt eronder? Hak? Platte schoen? Ballerina? Enkellaarsje? Zodra ik m’n outfit aanheb, is het meestal ongeveer 8.50 uur. Echt tijd om te vertrekken.  Maar ik moet m’n lunch nog in m’n tas doen, en vriendlief nog een zoen geven voordat ik vertrek. Uiteindelijk zit ik dan meestal om 8.55 uur in de auto.

Voor m’n gevoel ben ik altijd aan de late kant, loop ik de hele ochtend net een beetje achter de feiten aan. Maar op de een of andere manier ben ik toch altijd gewoon op tijd op het werk. En ja, ik houd me keurig aan de maximumsnelheid.
Dus ik geloof dat Het Schema toch wel werkt.

Maar toch. Was ik maar een ochtendmens.

Wie heeft er tips hoe ik een vrolijk ochtendmens kan worden?

2 gedachten over “Ochtendmens

 • 25 november 2014 om 01:29
  Permalink

  Leuke nieuwe layout heb je! Ik ben ook totaal geen ochtendmens maar wil daar ook wel eens verandering in brengen. Elke dag wakker zijn tot 2 is toch niet zo goed voor mn gezondheid gok ik zo 😉

  Beantwoorden
  • 29 november 2014 om 23:51
   Permalink

   Bedankt!
   Ja, een beetje op tijd naar bed en dan ook weer op tijd opstaan is toch het beste denk ik. Maar ook het moeilijkst. 😉

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *