Beste zomer…

zomer herfst weer regen

… ik zal je missen. Waarom ben je weer vertrokken? Terwijl bijna iedereen altijd zo van je geniet? Je was er misschien niet altijd voor ons, maar als je er was, was je geweldig. Het viel me alleen wel een beetje van je tegen dat je steeds heel erg je best deed als ik aan het werk was, en ik dus niet van je kon genieten. Ik stond met de airco aan naar buiten te kijken hoe iedereen ijsjes at in hun jurken en korte broeken. En je maakte er echt een potje van toen ik eindelijk vakantie had.

Toen zat ik binnen met de verwarming aan en een dekentje over me heen naar buiten te kijken naar iets wat net zo goed een tweede zondvloed had kunnen zijn. Maar gelukkig kwam je toch terug met een goede actie. Namelijk een mooie nazomer. Maar zodra ik dat woord hoorde, ‘nazomer’, schrok ik. Ik had namelijk nog vakantie en opeens begonnen mensen over ‘nazomer’ en ‘warm begin van de herfst’. Herfst?? Hoe konden ze dat nou zeggen? Ik had nog vakantie! De zomer was in mijn hoofd eigenlijk nog maar net begonnen en nu was het opeens ‘nazomer’?

En opeens was mijn vakantie alweer voorbij. En toen ging je je pas echt uitsloven, beste zomer, alsof je gewoon wíst dat ik weer moest werken en je, om mij te pesten, even weer extra je best ging doen. Uiteindelijk heb je me dus best teleurgesteld. Maar goed, ik moest het er maar mee doen.

Maar nu is het blijkbaar echt voorbij, ben je echt vertrokken. Ik heb vandaag mijn winterjas voor het eerst weer aangehad omdat je ons allemaal in de kou hebt achtergelaten. Dankzij jouw vertrek, kom ik straks elke dag weer in het donker thuis van mijn werk. En nog erger; ik moet straks weer ’s ochtends opstaan terwijl het nog donker is. Ik kan mijn pot met vitamine D vast weer uit de kast trekken om mijn winterdepressie tegen te gaan. Ik moet mijn sjaals weer opzoeken om warm te blijven als ik naar buiten ga. Allemaal omdat jij zo nodig weer weg moest gaan. Dat valt me flink van je tegen, zomer.

Maar ondanks alles hebben we toch mooie tijden beleefd. Ik hoop dat je snel weer terug bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *