Recept om iets heel slecht te kunnen

How to – niks van je dag maken

Niks van je dag maken werkt het beste als het zondag is. Het is essentieel om de avond van tevoren te laat naar bed te gaan, omdat je geen zin hebt om te gaan slapen. Dit resulteert er in dat je de dag zelf veel te laat en veel te moe wakker wordt, wat een perfecte start van je dag is. Je moet je zo moe en lusteloos mogelijk voelen. Je moet ook zo lang mogelijk in bed blijven hangen. Af en toe weer even in slaap vallen, helpt goed, want daardoor ga je je nog lamlendiger voelen. Maak vervolgens geen lekker ontbijt voor jezelf, maar eet gewoon een stuk chocola of koekjes of iets anders ongezonds.

Zorg er verder voor dat je nog allerlei vervelende klusjes hebt die je nog af moet ronden, maar waar je geen zin in hebt, zoals daar zijn: stofzuigen, afwassen, de douche schoonmaken of afstoffen. Ga deze klusjes vooral niet doen! Ze moeten namelijk de hele dag door je hoofd blijven spoken waardoor je lekker kribbig wordt. De stofnesten op de grond en de afwas op het aanrecht kunnen je dan bovendien ook lekker blijven irriteren, wat erg bevorderlijk werkt voor je slechte humeur en voor het laten mislukken van je vrije dag.

Voel je zo lamlendig mogelijk! Mocht je nog moe zijn, aarzel dan vooral niet en ga gewoon nog even een dutje doen op de bank, zodat je ongeveer een uur later wakker wordt en je je nog slapper voelt. Je moet je ook erg vervelen. Als er nog leuke dingen zijn die je kunt doen, doe ze dan niet. Ga niet dat boek lezen! Ga geen wandeling maken! Frisse lucht is een no go! Je kunt beter de tv aanzetten en staren naar stomme zondagmiddagprogramma’s over trouwjurken, naar mensen die proberen andermans toekomst te voorspellen en naar mensen die je een ge-wel-di-ge pannenset willen verkopen.

Vergeet niet om door de dag heen meer ongezonde dingen te eten. Zin hebben om je eigen avondeten te koken is absoluut af te raden. Het is beter om twee broodjes kroket te maken of om in je joggingbroek en met je make-uploze gezicht naar de snackbar te lopen om patat te halen. Mocht je kiezen voor het laatste, laat je dan vooral verleiden tot het kiezen van te veel eten. Bijvoorbeeld een grote patat met heel veel saus en twee of zelfs drie snacks erbij. Eet het allemaal op, ook al kan je het eigenlijk net niet op. Hierdoor voel je je dik en stom en heb je helemáál geen zin meer om van de bank af te komen. Kijk ’s avonds naar nog meer stomme tv-programma’s, doe eventueel nog een dutje op de bank en eet nog wat chocola ook al zit je nog heel vol van je avondmaal. Sleep jezelf uiteindelijk weer naar je bed, en zorg ervoor dat je dan eerst nog een tijd lang wakker ligt, omdat je je zo vol voelt en omdat je al zo veel geslapen hebt.

Volg dit recept en je hebt gegarandeerd succes!

Saskia de Bruin inspireerde me met haar blog om dit stukje te schrijven. Ik heb ook haar boek Schrijvend openbloeien in het schrijfpaleis, een heel positief, leuk en vooral een lief boek, met schrijfopdrachten, tekeningetjes en gedichten. Ik word er altijd vrolijk van als ik er doorheen blader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *