Let’s get personal

Het is weer tijd voor een lijstje. Dit keer een lijst met persoonlijke vragen die ik al op verschillende blogs tegen ben gekomen. Blijkbaar heet zoiets een ‘tag’. Tja. Dat moet je ook maar net weten. Ik geloof dat het zo hoort dat iemand de tag aan je doorgeeft, net zoals bij bijvoorbeeld de Liebster Award, maar ach, wat maakt het ook uit, ik doe het gewoon op m’n eigen manier. Dus hier komen de vragen.

Wat hoor je op het moment van schrijven?
Friends. Ik heb alle seizoenen al tig keer gezien, maar het blijft leuk. En bij gebrek aan een beter tv-aanbod, kijk ik het dus maar gewoon nog een keer.

Heb je ergens zin in op dit moment? (eten)
Chocola natuurlijk. Duh.

Zou je liever tien kinderen hebben of geen kinderen?
Geen kinderen! Dit is echt de makkelijkste vraag ever.

Wanneer is de laatste keer dat je emotioneel echt gebroken was?
Dat was tijdens een ruzie met vriendlief. Gelukkig al weer een tijdje geleden.

Denk je dat je te veel aandacht aan je uiterlijk besteedt?
Ja, waarschijnlijk wel. En dan met name aan mijn haar en huid. Ik ben echt een ‘als-je-haar-maar-goed-zit-type’ en sta ’s ochtends meestal net zo lang voor de spiegel tot het zit zoals ik het wil. En ik heb niet zo’n goede huid, dus ik ga haast nooit zonder foundation de deur uit.

Waar denk je op dit moment aan?
Eum… Aan het invullen van deze vragenlijst.

Wie is de laatste persoon die jou heeft zien huilen?
Vriendlief. 

Wat doe jij altijd als je nerveus bent?
Meestal ben ik dan erg in mezelf gekeerd. Ik weet eigenlijk niet of ik dan ook een tic heb of iets dergelijks.

Is er iemand die jou volledig begrijpt?
Ik denk het niet. Ik denk dat ik de enige ben die mij begrijpt. En soms begrijp ik mezelf niet eens.

Heb je op dit moment een reden om te lachen?
Hm. Friends is dus op tv, en dat is natuurlijk wel grappig.

Zou je gelukkiger zijn als het leven een rewind-knop zou hebben?
Soms zou ik dat wel willen. Vervelende dingen veranderen die gebeurd zijn, zou misschien eventjes een goed gevoel geven. Maar ik denk dat je er uiteindelijk niks mee bereikt om dingen terug te kunnen draaien. Want hoewel sommige gebeurtenissen niet leuk zijn geweest, hebben dat soort dingen me uiteindelijk wel gevormd zoals ik nu ben.

Vertel je je ouders alles?
Nee, tuurlijk niet. 😉

Denk je meer aan het heden, het verleden of aan de toekomst?
Oei. Moeilijke vraag. Ik ben het moment wel gepasseerd dat ik veel aan het verleden denk. Tuurlijk denk ik daar wel aan, maar minder dan eerder. Ik denk het meest aan het heden en de nabije toekomst, dus van vandaag tot een paar weken vooruit. Als ik ‘echt’ aan De Toekomst denk, bijvoorbeeld mijn eigen toekomst of de toekomst van anderen of van de wereld, word ik daar soms alleen maar nerveus van.

Vind je mensen in het algemeen leuk?
In het algemeen kan ik best met andere mensen overweg. Maar ik kan ook heel goed alleen zijn. Ik erger me vooral snel aan andere mensen, dus dan is het soms gewoon makkelijker/fijner om alleen te zijn. Tenzij het natuurlijk familie of vrienden zijn.

Hoeveel uur slaap krijg je gemiddeld per nacht?
Meestal zeven à acht uur.

Zou het je uitmaken als je vriend zou roken?
Nou… mijn vriend rookt. En, nee, dat vind ik niet leuk. Het is slecht voor hem en het stinkt. Hij rookte al toen ik hem heb leren kennen. Ik heb altijd gedacht dat ik nooit een vriend zou hebben die rookt. Dat dat echt een afknapper was en dat ik daar zelfs iemand op zou afwijzen, ook al was hij verder heel erg leuk. In de praktijk blijkt dat dus niet zo te werken.

Ben je gemakkelijk om mee om te gaan?
Aan de oppervlakte ben ik wel makkelijk om mee om te gaan denk ik. Ik heb tenminste nooit echt problemen met anderen. Maar de mensen die me goed kennen, weten wel dat ik juist erg moeilijk kan zijn.

Wat heb je voor het laatst gedronken?
Water.

Hou je van regen of juist niet?
Ik vind regen alleen leuk als het twee weken lang 30 graden is geweest en er eindelijk een fris buitje valt. Verder vind ik het niks.

Welk soort bed heb je?
Ik heb een tweepersoons Ikea-bed met twee verschillende matrassen er in van verschillend formaat en verschillende hoogte. Erg handig…

Zien mensen jou als optimist of als pessimist?
Toch wel als pessimist. En dat klopt ook wel. Ik denk vaak eerst aan alles wat er mis kan gaan. En als er iets mis gaat, vind ik het moeilijk om oplossingen te bedenken/kiezen/accepteren.

Met wie heb je als laatste in de auto gezeten?
Met vriendlief.

Wat is de laatste film die je in de bioscoop hebt gezien, en met wie heb je die film gezien?
Dat was de Hobbit, ik geloof dat het toen Kerst was. En het was ook weer met vriendlief. Het wordt een beetje eentonig of niet?

Heb je de afgelopen week kleding gekocht?
Ik heb een week of drie geleden bij wijze van experiment een supergoedkope spijkerbroek gekocht om te zien of het wat is. Verder heb ik al een eeuwigheid geen kleding gekocht. Echt. Een. Eeuwigheid. Behalve sokken dan. Maar die tellen niet mee, want die verslijt ik bij bosjes. Ik moet nodig gaan shoppen. Want ik heb, buiten werktijd, heel vaak dezelfde kleren aan. En veel kleren hebben gaatjes, losse naden en dat soort dingen. Kortom, het ziet er niet uit. Ik ga dus binnenkort shoppen met mijn zus, want ik kan niks leuks vinden en zij weet wel wat hip en leuk is en pakt vaak kleren uit het rek waarvan ik in eerste instantie denk dat het niks is, maar als ik het dan aan heb, is het toch leuk.

Wie is de laatste persoon die je aan het huilen heeft gemaakt?
Vriendlief. Die ruzie van een tijdje terug.

Wat doe je morgen?
Werken.

Is er iemand die je graag zou willen zien op dit moment?
Vriendlief.

Hou je van suikerspinnen?
Nee, veel te zoet. Raar spul vind ik het.

Ben je ooit tegen iemand aan in slaap gevallen?
Ik val om de haverklap in slaap tegen vriendlief. Met name op vrijdagavond en zaterdagavond. Maar ook op een vrije middag lig ik wel eens op de bank tegen hem aan en val ik dan in slaap. Heerlijk.

Wat is je stemming op dit moment?
Een beetje… bleh… ofzo. Ik ben vanochtend weer gaan hardlopen voor het eerst in een paar weken. Een tijdje terug ben ik er, na een aantal jaar, weer mee begonnen, maar na een paar keer moest ik al weer stoppen omdat ik last had van m’n knieën en enkels. Nu wil ik het weer langzaam opbouwen, maar jammer genoeg doen m’n knieën nu toch weer een beetje zeer. Dus daar baal ik een beetje van. Verder heb ik vandaag niks uitgevoerd, terwijl ik eigenlijk m’n huis een beetje wilde opruimen en koekjes wilde gaan bakken. Ik heb gewoon nergens zin in, dus ik heb m’n tijd een beetje zitten verdoen met vervelen.

Met wie was je gisteravond?
Gister was ik alleen.

Heb je plannen voor dit weekend?
Het is nu weekend en ik had dus geen bijzondere plannen en heb verder dus niks uitgevoerd. Ach nou ja, dat moet ook kunnen toch? Daar is het weekend voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *