Liebster Award

liebster award prijs voor bloggers

Een tijdje geleden heeft Carmen van Crafty Queens me genomineerd voor de Liebster Award! Dit is een award die bloggers aan elkaar doorgeven. Deze award houdt in dat je eerst 11 feitjes over jezelf vertelt en daarna 11 vragen beantwoordt die de persoon die je genomineerd heeft, je gesteld heeft. Vervolgens geef je de award door aan andere blogs waarvan je vindt dat ze wat extra aandacht verdienen. Het is gericht op de kleinere blogs die in het zonnetje gezet mogen worden. Ik voel me dus ook erg vereerd dat ik de award heb gekregen! Bedankt Carmen!
Aangezien het nogal een project is om hier een blogpost van te maken, heeft het even geduurd, maar nu is het dan zo ver.

Eerst de feitjes over mezelf. Ik hier al eens een blogpost aan gewijd, maar ik heb nog wat nieuwe dingen voor jullie bedacht.

 1. Een grote droom van me is om schrijfster te worden.
 2. Ik ben een beetje een control freak (nou oké dan, best iets meer dan een beetje…).
 3. Ik heb weinig vrienden en vind dat eigenlijk best prettig.
 4. Vriendlief is tegelijk ook mijn collega (ja, not done, ik weet het, maar soms lopen de dingen nou eenmaal anders dan je eerst dacht en gelukkig zijn we geen directe collega’s).
 5. Alles wat rood met witte stippen is, vind ik leuk.
 6. Ik hou van heeeeeel erg lang uitslapen.
 7. Ik ben momenteel nogal verslaafd aan het spelletje Hay Day.
 8. Ik heb alle seizoenen van Friends al tig keer gezien en vind het nog steeds leuk.
 9. Ik heb veel te veel garens liggen waar ik nog dingen van wil breien en haken, maar toch koop ik er steeds weer wat nieuws bij.
 10. Als kind was ik groot fan van Bassie en Adriaan en eigenlijk vind ik het nog steeds leuk om te zien.
 11. Ik werk in een brillenwinkel maar heb zelf haast nooit mijn bril op.

Dit zijn de 11 vragen die Carmen me gesteld heeft:

1. Wat doe je als eerste als je thuis komt van je studie of werk?
Schoenen uit en andere kleren aantrekken. Ik heb werkkleding en die wil ik thuis graag zo snel mogelijk verwisselen voor een andere (comfortabele) outfit omdat ik niet in ‘werkmodus’ wil blijven hangen als ik thuis ben.

2. Welk stuk fruit omschrijft jouw persoonlijkheid het best? Bijvoorbeeld: een ananas is prikkelig van buiten maar zoet van binnen..
Poeh… moeilijke vraag. Er zijn vast mensen om me heen die dit beter zouden kunnen beantwoorden dan ikzelf. Maar ik zou mezelf vergelijken met een sinaasappel. Een flinke schil om doorheen te komen voordat je de binnenkant bereikt, en dan is het elke keer weer afwachten of de binnenkant nou zoet is of zuur.

3. Welk liedje, film of snack is jouw guilty pleasure?
Wat betreft het eten: chocoladerozijnen, megazoet, maar zó lekker! Ik probeer ze zo veel mogelijk te vermijden, want als ik ze in huis heb, eet ik alles in één keer op.
Qua muziek hou ik stiekem best wel van zoete zwijmelliedjes.
En de dan de film. Dat is ook een lastige vraag zeg. Ik kan eigenlijk niks bedenken, behalve dat ik de tekenfilm Robin Hood van Disney echt geweldig vind. Maar geldt dat ook als guilty pleasure?

4. Als je de hoofdpersoon van een bepaald boek, serie of film kon zijn, welke zou je dan kiezen?
Wat betreft het boek zou ik wel een rol willen spelen in de serie van Raymond Feist. Dit is een fantasyserie over magiërs, elfen, dwergen en koningen. Over de strijd van het goede tegen het kwade. Zoals ik het schrijft lijkt het misschien een beetje afgezaagd, maar dat is het absoluut niet! Ik vind deze serie zo geweldig geschreven dat ik er helemaal bij weg kan dromen. De personages zijn heel realistisch en gedurende de serie leer je ze echt kennen en ga je van ze houden. Als ik de boeken lees, is het net of ik er zelf bij ben.
Wat betreft een tv-serie zou ik wel een rol willen spelen in Castle of House. Dit zijn allebei series met een maffe hoofdpersoon die een mysterie proberen op te lossen. De één is een schrijver die moorden wil oplossen, de ander een dokter die rare ziektes diagnosticeert. Erg leuk!

5. Wat is jouw vroegste crafty herinnering?
Dat is dat mijn moeder me leerde breien. Alweer lang geleden, ik heb geen idee hoe oud ik toen was (mam…?). We hadden knalgele wol uitgezocht. Langzaam werd de wol getransformeerd tot een sjaal, geheel gebreid in ribbelsteek. Omdat het niet echt vlot ging, breide mams af en toe ook een stuk. Je kon precies zien welk stuk ik had gebreid, namelijk rommelig en ongelijk en met gaten, en welk stuk mams had gebreid, namelijk egaal en netjes zoals het hoort. De sjaal leeft nog steeds trouwens. Hij hangt bij m’n ouders thuis aan de kapstok.

6. Hoe ziet jouw ideale huis eruit? Groots en modern in een miljoenenstad of bijvoorbeeld juist een lieflijk houten huisje aan de rand van het bos?
Mijn ideale huis is denk ik een leuk boerderijtje met een grote tuin met appelbomen en veel bloemen en een schommelbank. Een moestuin erbij zou ik ook gaaf vinden. En aan de ene kant van het huis zou ik bos willen en aan de andere kant een rivier. En een grote keuken zou geweldig zijn, met ramen boven het aanrecht zodat je naar buiten kunt kijken tijdens het koken, en met rood-wit geruite gordijntjes voor de ramen.

7. We waren dan wel helemaal gek van le moustache op kleding en sieraden, maar wat vindt jij écht van snorren?
Die trend van snorren op kleren vind ik een beetje vreemd. Wel grappig, maar niet iets waar ik zelf aan mee doe. Maar snorren op zich vind ik helemaal niet verkeerd. Het hangt er wel helemaal van af hoe de snor gedragen wordt door de man in kwestie. Ik ben zelf wel fan van de stoppelbaard en -snor. Een man moet niet té baarderig zijn. Zo veel haar, dat hoeft nou ook weer niet. Maar mooie stoppels… daar heb ik echt wel een zwak voor. 

8. In welk ander land zou jij wel geboren willen zijn?
Weer zo’n moeilijke vraag. Ik ben niet in veel andere landen geweest (zeg maar gerust dat ik haast nergens geweest ben), want ik ben niet zo’n tiepje dat graag reist. Dus eigenlijk ben ik met Nederland best wel tevreden.

9. Wat is de leukste, mooiste of meest bijzondere stad waar je tot nu toe bent geweest?
Dat moet toch wel Rome zijn. Zoals gezegd reis ik niet veel en kom ik dus niet op veel bijzondere plekken, maar ik ben tot nu toe twee keer in Rome geweest (toen ik 16 was ging ik met school en twee jaar geleden met paps, mams en grote zus) en dat is toch wel een fantastische plek om te zijn. Zo veel geschiedenis, zo veel moois om te bekijken.

10. Wat is de creatie waar je het trotst op bent?
Dat is denk ik mijn buikkastje. Geen brei- of haakcreatie dus. Het was eerst een doodnormaal bruin buikkastje, maar een paar jaar geleden heb ik hem geschilderd en daarna deels beplakt met behang van Pip Studio. Ik vind hem echt supergoed gelukt en ben er heel trots op! Ik vind het zelf een van de topstukken in mijn interieur, maar vriendlief denkt daar anders over. Haha! Maar goed, ik wijd er nog wel eens een blogje aan met foto’s erbij.
 
11. Wat is je gelukkigste herinnering?
Die heb ik denk ik niet. Ik heb veel gelukkige herinneringen maar ik kan denk ik niet de allerbeste uitkiezen. Ik vind het ook moeilijk om even een mooie herinnering uit m’n mouw te schudden. Vaak komt zoiets in me op op een onbewaakt moment.

Dat waren mijn antwoorden op Carmens vragen. Het was nog best moeilijk!

De dingen die ik heb gelezen over het aantal blogs dat je moet nomineren, verschillen nogal. Op de ene site lees ik dat het er 11 moeten zijn, op de andere site staat dat het er 5 moeten zijn. Nou lees ik graag blogs, maar veel daarvan zijn groot en hebben dus veel volgers. En 11 kleinere blogs kon ik echt niet bedenken. Dus ik hou het aantal wat kleiner. 😉

De blogs die ik nomineer voor de Liebster Award zijn:

Achtentwintiger Dit is een blog met persoonlijke verhalen, over het leven, over anderen en over zichzelf, en met een fijne dosis zelfspot. Ik vind dat Achtentwintiger een heel goede schrijfstijl heeft. Het is erg leuk om haar verhalen te lezen.

Vegetarisch eten is een feest Een kookblog! Elke week plaatst Marianne een aantal vegetarische recepten. Erg leuk en lekker. Goede inspiratie voor als je even niet meer weet wat je nou weer eens moet koken. En ik ben wel benieuwd naar de persoon achter de blog.

Hanneke Schrijft Weer een blog met persoonlijke verhalen. Ik hou gewoon van persoonlijke blogs! Hanneke schrijft onder andere over haar gezin en over taal en allerlei andere dingen die haar bezig houden. Erg leuk!

De vragen voor deze bloggers zijn:

 1. Waarom ben je gaan bloggen?
 2. Welke blogpost van jezelf vind je de beste en waarom juist die?
 3. Wat doe je altijd als je zenuwachtig bent?
 4. Is er iemand die je als je grote voorbeeld ziet? Zo ja, wie?
 5. Wat vind je van social media?
 6. Wat was als kind je favoriete eten?
 7. Waar ben je heel erg goed in?
 8. Wat is je grootste ergernis?
 9. Van welke kleine dingen word jij heel gelukkig?
 10. Op wie van je ouders lijk je het meest?
 11. Wat zou je willen veranderen aan je leven?

Dat waren mijn vragen. Ik ben erg benieuwd naar de antwoorden en naar de blogs die jullie vervolgens weer gaan nomineren.

 

 

 

8 gedachten over “Liebster Award

 • 13 april 2014 om 18:06
  Permalink

  Wat leuk om te lezen Helma! En weer een nieuw woord geleerd.. (buikkastje) Volgens mij lijken we best wel op elkaar, hihi: chocorozijnen eten, willen leven in een magische wereld, steeds nieuw garen bijkopen, lang uitslapen.. en jouw droomhuis klinkt zo leuk! Ik zie zo’n lief boerderijtje al helemaal voor me. Ga vooral door met het schrijven van je leuke en herkenbare verhalen, en dan komt je droom zeker uit! xx

  Beantwoorden
 • 13 april 2014 om 19:07
  Permalink

  Hoi! Bedankt voor je lieve reactie!! 😀
  Ik weet eigenlijk niet eens of buikkastje wel een goed woord is, haha! En wat grappig dat we die dingen gemeen hebben. Leuk! 😀

  Beantwoorden
 • 18 april 2014 om 18:59
  Permalink

  Hi Helma! Ik word hier heel blij van! Leuk om je stukjes te lezen, en je antwoorden hierboven. Ik ga aan de slag. Ben vereerd! 😀

  Beantwoorden
 • 24 april 2014 om 20:52
  Permalink

  Hoi Helma, een Liebster-vraagje aan jou: ik weet van veel blogs die ik leuk vind niet of ze ‘groot’ of ‘klein’ zijn. Weet jij hoe je kunt weten hoeveel volgers/bezoekers een blog heeft? Of zal ik maar gokken? Hartelijke groet, Marianne

  Beantwoorden
  • 24 april 2014 om 21:10
   Permalink

   Hoi! Voor zo ver ik weet gaat het om bloggers met minder dan 200 volgers. Ik heb dat een beetje bekeken via Bloglovin’, maar het gaat er natuurlijk vooral gewoon om dat het blogs zijn die je leuk vindt. 🙂 Dus gokken is vast ook prima, het komt niet zo nauw denk ik. 😉

   Beantwoorden
 • Pingback:Let’s get personal | Helma Schrijft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *