Tas

Mijn tas is kapot.

Wat nu?

Ik heb m al járen. En nu is de rits opeens stuk. Dus nu moet ik een nieuwe.
Maar ik ben zo gehecht aan deze tas. Hij bevalt zo goed en is mooi en van een perfect formaat. Ik heb er over zitten denken om er bij de schoenmaker een nieuwe rits in te laten zetten. Maar het is even de vraag hoe kostbaar dat gaat worden. En hij ziet me aankomen met dat oude ding waar hij al twee keer een naad van heeft gerepareerd. Want nee, de tas wint geen schoonheidsprijs meer. Hoewel hij voor mij nog goed is, want hij gaat al zo lang met me mee. Maar is het nog de moeite waard om er weer geld aan te spenderen? Is het niet praktischer om een nieuwe tas te kopen?

Maar de zoektocht naar een nieuwe tas is ook niet leuk. Want ik ben moeilijk. Het is al gauw “te groot”, “te klein”, “verkeerde kleur”, “niet handig”, “lelijk”. Oftewel, gewoon niet zo goed als mijn oude tas. En nu zal je denken: “waar maak je je druk om, je ben een vrouw en je hebt toch vast wel meerdere tassen?”  Nou, nee dus. Dit is mijn enige.

Nou is er nog hoop. Een paar weken geleden liep ik namelijk langs de winkel waar ik mijn tas jaren geleden gekocht heb. En wat zag ik daar hangen? Mijn tas! Maar dan in het nieuw! Wie weet ga ik morgen wel even kijken. Dan heb ik een nieuwe, maar toch dezelfde! Hoe perfect zou dat zijn…

 

(Aan grote zus en mams: ja, ik wéét dat ik niet van veranderingen hou, dit is daar weer een goed voorbeeld van. Dus “zie je wel” zeggen, heeft geen nut meer. 😉 )

2 gedachten over “Tas

 • 25 februari 2014 om 08:06
  Permalink

  Hahahaha!!!!
  Maar ik snap je wel hoor, met tassen heb ik dat ook. Op een of andere manier ben ik ook erg kritisch met tassen..

  Beantwoorden
 • 25 februari 2014 om 18:46
  Permalink

  Gelukkig ben ik niet de enige. Verrassend genoeg had ik echt supersnel een leuke nieuwe gevonden. Dus het was toch een stuk makkelijker dan ik gedacht had.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *