Een nieuw jaar

Aan de ene kant is het leuk dat er weer een nieuw jaar begint. Een jaar voor nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden, nieuwe ervaringen en nieuwe doelstellingen.
Een nieuw begin.

Aan de andere kant word ik er altijd een beetje melancholisch van.

Ik kan er nooit zo goed de vinger op leggen wat het precies is dat me dit gevoel geeft, maar irritant is het wel. Het slaat altijd toe op 1 januari. En vanavond kan ik er niet van slapen. Ik lig maar wat te piekeren, dus ik ben maar weer uit bed gegaan. Anders lig ik alleen maar naar de wekker te kijken.
Het is misschien het idee dat morgen (of eigenlijk vandaag al, want het is alweer middernacht geweest) na anderhalve week vakantie, het gewone leven weer begint. En dat er misschien wel niks verandert in het nieuwe jaar. Ik moet weer op gang komen en zin maken om weer in het gewone ritme te komen en weer te gaan werken.
De vakantie is voorbij gevlogen. En toch lijkt het wel twee maanden geleden dat ik voor het laatst aan het werk was in plaats van anderhalve week. Gek is dat.

Ik voel me gewoon altijd een beetje raar op 1 januari. Jullie ook?
Hopelijk gaat het snel weer over.

4 gedachten over “Een nieuw jaar

 • 5 januari 2014 om 09:58
  Permalink

  Ja, ook omdat de feestdagen voorbij zijn denk ik.. Het gewone leven begint weer, geen leuke dagen om naar uit te kijken. Toch ben ik wel blij dat 2013 voorbij is, het was niet m’n beste jaar. 2014 wordt het jaar van verhuizen!! Hopelijk…. :p

  Beantwoorden
 • 6 januari 2014 om 21:29
  Permalink

  Ja, het kan ook fijn zijn dat er weer iets nieuws begint. Hopelijk wordt 2014 voor ons allebei het jaar van verhuizen! šŸ˜‰

  Beantwoorden
 • Pingback:Goede voornemens | Helma Schrijft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *