Parkeerperikelen

Ken je dat, dat je onder de douche opeens op een heel goed idee komt? Een briljante ingeving? Of dat je iets belangrijks te binnen schiet? Ik wel.

Ik woon in Kampen. En daar waar ik woon, namelijk in de binnenstad, kan je je auto niet voor je deur parkeren. Da’s soms lastig. Bijvoorbeeld op zondagen en maandagen. Want op maandag vindt op deze parkeerplaats de weekmarkt plaats. Leuk, want de markt is dus lekker dichtbij. Maar minder leuk omdat ik dus elke zondagavond mijn auto moet weghalen omdat ze daar dan de markt opbouwen ’s nachts en er dan dus een parkeerverbod geldt. Ach, dat went natuurlijk wel.

Nu heb je bij ons een parkeervergunning nodig om als bewoner in de binnenstad te mogen parkeren. Maar omdat de auto maandag niet daar kan staan, waar hij hoort, mag je bij wijze van uitzondering alléén op maandag je auto ergens parkeren waar dat normaal gesproken niet mag met die vergunning. Da’s toch best aardig van de gemeente.

Nu is het zo dat ik over het algemeen moet werken op maandag en dat ik dan met mijn auto weg moet. Als ik dan ’s avonds thuiskom, is de markt weg en parkeer ik mijn auto weer op z’n vaste plekje waar hij zich thuis voelt.

Zo niet op een zekere maandag in 2013. Net als anders, moet ik werken. Maar deze keer moet ik werken in Kampen zelf, dus ik ga natuurlijk op de fiets in plaats van met de auto.

Dinsdagochtend. Vriendje is weg, ik ben vrij en mijn huis is vies. Dat betekent natuurlijk: schoonmaken. Dus ik sta relatief op tijd op (tien uur) en ga eens flink opruimen en schoonmaken. Muziekje erbij en gaan met die banaan.

Als ik rond een uur of één klaar ben met schoonmaken ga ik maar eens douchen, want van schoonmaken ga je soms best zweten. Ik laat het water lekker heet worden en zeep m’n haren in. En dat is het moment waarop het me te binnen schiet.

De auto.

Verschrikt sla ik mijn zeephanden voor mijn mond. Ik proest de zeepbellen uit. De auto staat nog op de plek waar hij alleen op maandag mag staan. Maar dinsdag mag het niet meer. Straks krijg ik een bekeuring…! Als ik snel ben, ben ik misschien nog wel op tijd! Ik spoel als een gek m’n haar uit. Ik spring onder de douche vandaan, droog me als een razende af en trek de eerste de beste kleren aan die ik kan vinden: een joggingbroek en een trui. Ondergoed? Niet belangrijk. Kost alleen maar tijd. Ik schiet met blote voeten in mijn afgetrapte sneakers, trek m’n jas aan en hol als een malle naar buiten. Wapperende natte ongekamde haren, rood hoofd.

De auto staat iets verderop. Ik ben er bijna. Ren het hoekje om en zie…

De Parkeerwachter.
Hij heeft zijn bekeuringuitschrijfapparaat al in zijn hand.

Dit ga je niet menen! Ik vloek inwendig en heb stille hoop dat ik nog net op tijd ben.
De Parkeerwachter ziet me komen en kijkt me ietwat meewarig aan.
“Sorry!” roep ik. “Ik heb hem vergeten weg te halen vanwege de markt gister! Ik stond net onder de douche en ben meteen hierheen gekomen toen ik eraan dacht!” Ik voel me een idioot. Hijgend leg ik uit dat ik het vanwege m’n werk gewoon vergeten was.

De Parkeerwachter knikt. “Maar u bent wel te laat.”
“Ah, echt?”
“Ja.”
Godverdegodver.
Maar ik blijf toch maar vriendelijk, want de man doet ook maar gewoon zijn werk. “Kunt u me niet matsen?” probeer ik nog voorzichtig.
Hij kijkt op van zijn bekeuringuitschrijfapparaat. “Nee.”
Ik zucht. “Oke…”
Zijn apparaatje begint te printen.
Hij geeft de bon aan mij.
€57,10 euro.

Was ik maar een kwartiertje eerder gaan douchen zodat ik net een kwartiertje eerder die briljante ingeving had gekregen…

7 gedachten over “Parkeerperikelen

 • 4 november 2013 om 18:08
  Permalink

  Zonde van je geld he, balen.Maar je kan t spannend schrijven hoor;-)

  Beantwoorden
 • 4 november 2013 om 20:59
  Permalink

  Godslaster? Hoezo dit? Ik zie het niet.
  Leuke blog helm! Sneu geld..!! Echt balen!

  Beantwoorden
 • 5 november 2013 om 22:24
  Permalink

  hoi nicht!
  Wat een leuke blog heb je zeg, heb heel nieuwsgierig al wat gelezen! Je heb een leuke manier van schrijven. Maar wel balen van die boete zeg! Keep Writing!
  liefs Karin uit Zwolle

  Beantwoorden
  • 5 november 2013 om 22:29
   Permalink

   Hoi Karin! Bedankt voor je leuke reactie! 🙂 Ben net begonnen met deze blog. Heb eerder ook wel een blog gehad, maar op een gegeven moment niks meer mee gedaan. Maar nu begon t toch weer te kriebelen. 😉

   Beantwoorden
 • 9 november 2013 om 23:39
  Permalink

  Wauw, ik wist niet dat een parkeerboete zo hoog was!! Daar moet je maar geen gewoonte van maken om het te vergeten, haha 😛

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *